Be the care concept logo

FOUNDER VAN DE HOGEWEYK®

Yvonne van Amerongen

Yvonne van Amerongen is één van de grondleggers van de visie op normaal leven voor mensen met dementie en grondlegger van De Hogeweyk®. Inmiddels is Yvonne gepensioneerd.

Achtergrond

Vanaf 2015 was Yvonne van Amerongen onderdeel van het Be Advice team als Senior Adviseur en ondersteunde zij andere organisaties over de hele wereld in hun ontwikkeling naar excellente zorg en een gewoon leven voor mensen met dementie. Yvonne sprak op tal van toonaangevende (zorg)conferenties en evenementen over de hele wereld. Inmiddels is Yvonne gepensioneerd.

In 1992 was zij de zorgmanager van het traditionele verpleeghuis Hogewey. In dat jaar begon het managementteam van verpleeghuis Hogewey na te denken over de visie op de zorg voor mensen met een ernstige dementie. Deze visie was in 1993 de basis voor de ontwikkeling van wat nu De Hogeweyk® is. Yvonne was projectleider en één van de grondleggers van de visie op normaal leven voor mensen met een dementie.

Yvonne van Amerongen is opgeleid als activiteitenbegeleider, maatschappelijk werkster en pedagogisch hulpverlener. Voor 1983, toen ze startte bij verpleeghuis Hogewey, werkte ze in een psychiatrisch ziekenhuis en revalidatiecentrum.