Be the care concept logo

Senior Adviseur, founder van Be@Home®

Anneke Kooij

Sinds 1 juli 2023 adviseer ik over een succesvolle ontwikkeling en implementatie van een sociale benadering van dementie (op basis van een Volledig Pakket Thuis). Een manier om mensen met dementie langer thuis te laten wonen waarbij niet de ziekte maar het individu met al zijn eigenheid en eigen levensinvulling centraal staat. Maar hoe ontwikkel je een sterke visie en wordt je echt eigenaar van dit zorgconcept?

Met jarenlange ervaring in de opzet en implementatie van wijkteams neem ik je graag mee in onze visie, die onmisbaar is om een wijkteam te laten slagen. Nieuwsgierig hoe deze benadering doelmatig en met geweldige kwalitatieve uitkomsten geïmplementeerd en geborgd kan worden? Neem gerust contact op!

Ieder mens heeft een verhaal

Mij werd de vraag gesteld ‘wat vindt je mooi aan je vak en het vergrijzen van de mens?’. Dat is dat een persoon die vergrijst eigenlijk kleurrijker wordt. Schitterender. Als het ware vlakjes op de diamant die met zorg geslepen zijn. Ik vergelijk de ouderen ook wel met levende boeken. Bij het eerste gesprek ‘lees’ je vooral het laatste deel, de dag van vandaag, maar naarmate je de persoon vaker ziet en spreekt, hoor je ook over de hoofdstukken daarvóór. Waar komt gedrag vandaan? Hoe is iemand geworden zoals hij is? Het verhaal achter de persoon blijft mij intrigeren en uitdagen om op zoek te gaan naar de juiste benadering in welzijn en zorg.

Implementatie expert

Behandel de cliënt zoals je zelf behandeld wilt worden

Als Senior Adviseur help ik met het ontwikkelen en implementeren van een integraal zorgconcept voor mensen met dementie thuis. Mijn ruim 30 jaar ervaring in de zorg helpt daar enorm bij. Ik werk vanuit een integraal zorgconcept waarbij de mens centraal staat en waarbij formele en informele zorg met elkaar samenwerken. Mensen met dementie kunnen hierdoor langer thuis wonen. Leefplezier en welzijn staan voorop.

Ik begeleid je graag bij visieontwikkeling en implementatie van het integraal zorgconcept van VPT in de wijk, oftewel Be@Home®. De afgelopen 10 jaar heb ik geweldige uitkomsten gezien van dit concept en die deel ik graag met je.

Veilige haven

Naast mijn werk als adviseur geniet ik in mijn vrije tijd van kunst en cultuur. Ik vind het fijn om te boetseren of te schilderen. Mijn passie ligt op verschillende fronten. Mijn gezin is de haven waaruit mijn vertrekpunt is. Ik geniet van sociale contacten wat al vroeg ontstond in mijn jeugd waar ik opgroeide in een gezin van twaalf kinderen. Daar leerde ik wat sociale benadering was, het omzien naar de ander wat overigens niet los staat van mijn God en mensbeeld. Dit heeft gezorgd voor een fundament in mijn huidige manier van werken. De natuur is voor mij een bron van vreugde en ontspanning het is fijn om in een land te wonen waar de seizoenen zich afwisselen met zijn vele gezichten.

Let's meet!

Wilt u meer weten over het succesvol implementeren van het integrale zorgconcept Be@Home®? Of heeft u vragen over wat wij doen? Neem gerust contact op!

Anneke Kooij

Neem contact met mij op