Be the care concept logo

Dax, Frankrijk

Le Village Landais Alzheimer

Village Landais Alzheimer is een uniek pilot project voor de vernieuwing van de langdurige zorg in Frankrijk. Het Hogeweyk Care Concept heeft hiervoor model gestaan. Het beantwoordt aan een nationale en Europese ambitie op het gebied van sociaal leven, gezondheid en onderzoek om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. Village Landais richt zich op persoonsgerichte zorg en heeft een niet-medische aanpak. Village Landais Alzheimer is geïnspireerd op de traditionele Landes-architectuur en functioneert als een gewoon dorp, waarin de bewoners een grote bewegingsvrijheid genieten. Juni 2020 is het geheel nieuw gebouwde ‘dorp’ geopend.

Hoe wij hebben ondersteund

Henri Emmanuelli, toen plaatsvervangend voorzitter van de Departementale Raad van Les Landes, las over De Hogeweyk® en wilde onmiddellijk een soortgelijk project in Les Landes starten. Tijdens een intensief studieprogramma hebben we het projectteam uitgebreid kennis laten maken met het Hogeweyk® Care Concept en daarmee het fundament gelegd voor de ontwikkeling van de Village Landais Alzheimer. Be Advice adviseerde het projectteam over de toepassing van het Be Advice Paradigm© en de cultuuromslag naar een sociale benadering van dementie. Be Advice ondersteunde bij de vertaling van het Hogeweyk Concept naar hun eigen situatie, cultuur en omgeving: Dax, Frankrijk.

"Almost six years ago, a Landaise delegation went to Netherlands to get inspired by The Hogeweyk model. After years of work, our own Village Landais has welcomed more thant one hundred people with Alzheimer’s disease in a brand new full public structure. We aim to build a strong and long-term partnership with our Dutch colleagues from Be Advice and contribute to spread a common philosophy about caring for alzheimer’s people accross Europe. "

Vincent Galibert | Directeur du Groupement Village Landais Alzheimer

Vragen over Le Village Landais Alzheimer?

Ik praat hier graag met je over door!

Eloy van Hal
+31 6 516 34 1 34
eloy@bethecareconcept.com

Neem contact met mij op