Be the care concept logo

Senior Adviseur

Iris van Slooten

Ik krijg energie van het in contact staan met mensen. Altijd geïnteresseerd hoe iemand in het leven staat. Daarom luister ik graag en stel ik veel vragen. Ik geloof in nuance, voor mij is zelden iets zwart-wit. Ik zie mensen en ouderen in het bijzonder als bron van levenservaring en kennis die je uitdagen buiten je eigen kaders te denken.

Op je gemak

Ik stel mensen graag op hun gemak. Of dat nu is tijdens een goed gesprek, een zelf gekookt etentje thuis of tijdens mijn werk. Niet gek dus dat ik na mijn studie Hospitality Management in de hotelwereld terecht kwam. In een prettige hotelomgeving voel je je ver van huis toch thuis en kun je zoveel mogelijk jezelf zijn. Daar ben ik nu nog steeds continue mee bezig. Na tien jaar hotellerie kwam ik De Hogeweyk® tegen. Het contrast met het beeld dat ik had van dementiezorg was groot. Als je door omstandigheden niet meer thuis kunt wonen is het gevoel van thuis zijn en gewoon je leven kunnen leven immens belangrijk. In De Hogeweyk® ervaar ik het verschil dat er dagelijks in het leven van mensen wordt gemaakt. Die ervaring is voor mij een enorme motivatie om anderen die geïnspireerd zijn door ons denken verder te helpen.

‘Dingen zijn zelden zwart-wit’

Mensenmens op zoek naar het waarom

Het inspireren van mensen met onze visie op gewoon leven voor mensen met (en zonder) dementie motiveert mij enorm. Dagelijks werk ik met enorm diverse organisaties, culturen en achtergronden en daar word ik heel blij van. Het is fascinerend hoe anders de weg naar een betere kwaliteit van leven er kan uitzien maar uiteindelijk draait het om hetzelfde; je leven leven zoals jij dat wil. Ik vind het belangrijk ons denken met anderen te ontdekken om zo samen nieuwe concepten te realiseren passend bij land, cultuur en context. In de huidige tijd ook onmisbaar.

Studiebezoek Spaanse delegatie

Studiebezoek in theater De Hogeweyk

Studiebezoek Spaanse delegatie

Meerdaagse oriëntatiesessie in South Bend, USA

Studiebezoek Spaanse delegatie

Meerdaagse oriëntatiesessie Crossmount, Canada

Studiebezoek Braziliaanse delegatie

Studiebezoek Japanse delegatie

Know-it-all

The Hogeweyk Care Concept

Inmiddels ben ik een echte know-it-all op het gebied van het Hogeweyk® Care Concept. Je kunt bij mij terecht voor advies en ondersteuning op basis van deze kennis én ervaring met internationale projecten. Ik help je grote dromen te dromen en ze vervolgens praktisch te vertalen zodat die droom ook realiteit wordt. Ik inspireer, daag je uit om je eigen gedachten te vormen, ondersteun bij visie ontwikkeling en implementatie. Ik vind het leuk over mijn drive te vertellen en deel regelmatig mijn kennis en ervaring tijdens keynotes in binnen- en buitenland.

Beetje burgerlijk

Family, Friends, Faith, Food en een beetje Fit. Ik geniet van een burgerlijk bestaan (ja echt!). De vaste grond onder mijn voeten, een fijne basis om op terug te vallen en bij tot rust te komen. Burgerlijk gezin met veel welkome uitspattingen is voor mij de ideale combi. Op reis naar verre oorden, al het moois in de wereld vastleggen op camera, veel etentjes en gezelligheid. Vooral veel nieuwe dingen ondernemen en leren. Genieten van een boek is met een jong gezin zeldzaam, er staan er nog heel veel op mijn must-read lijst. Iets om naar uit te kijken!

Let's meet!

Wilt u meer weten over het Hogeweyk® Care Concept, onze visie en ons denken? Of heeft u vragen over wat wij doen? Neem gerust contact op!

Iris van Slooten

Neem contact met mij op