Be the care concept logo

OVER BE ADVICE

Verandering en vooruitgang gaan samen met doen

Geen vooruitgang zonder verandering. Dat hebben wij onder andere aan den lijve ondervonden tijdens de realisatie van De Hogeweyk® en Be@Home®, en de transformatie van het traditionele zorgmodel naar een sociale benadering van zorg, wonen en welzijn. Die ervaring delen wij graag met jou. Denk aan een nieuw zorgconcept ontwerpen en implementeren, zorg anders organiseren of een cultuurverandering tot stand brengen. We werken vanuit de ervaring en overtuiging dat het leven van een oudere in onze samenleving er beter en anders uit kan zien, met of zonder dementie.

Het belang van de juiste woorden

Taal is krachtig

Warme zorg, belevingsgerichte zorg, persoonsgerichte en waarde gedreven zorg, muziektherapie, patiënt, cliënt, unit. Termen die wij in óns dagelijks privéleven niet snel zullen gebruiken. We praten niet over hoe warm de zorg is die we aan onze kinderen geven maar geven wel precies die bedoelde aandacht. We gaan niet naar muziektherapie maar genieten en worden blij van muziek. We wonen in een huis, appartement of op een zolderkamer maar niet in een unit. Bij Be Advice leggen we de focus op de mens en niet de patiënt.

De juiste taal helpt onze gedachten, houding, denken en doen te veranderen. Met elkaar werken aan een gewoon en normaal leven voor elk individu. Oók als je dementie hebt. De juiste taal gaat ons helpen om het instituut écht achter ons te laten.

Be Advice gebruikt de institutionele termen nog uitsluitend om de noodzakelijke transformatie te realiseren. Lastig zat, doe mee!

"Be concerns everybody. Be yourself, be free, be strong, be proud, be together. Just be. Be advises on innovative care concepts for elderly people living with dementia and support their creation and implementation all over the world. A home to be at home."

The origin of Be | Be Advice

Jannette Spiering

Senior adviseur, founder van de visie 'gewoon leven voor mensen met dementie' en founder van De Hogeweyk®

Met meer dan 35 jaar ervaring op operationeel, tactisch, strategisch én adviserend vlak vind je in mij een deskundige en enthousiaste gesprekspartner met een schat aan 'silent know-how'. Je treft in mij een pragmaticus in plaats van een theoreticus. Ik kan je ondersteunen, inspireren en helpen om op koers te blijven.

Lees meer

Eloy van Hal

Senior adviseur en founder van De Hogeweyk®

Meer dan tien jaar geef ik nu strategisch en operationeel advies aan klanten in de publieke en private sector wereldwijd. Samen maken we echt een verschil door elkaar uit te dagen, grenzen te verleggen, pragmatisch te denken en oplossingen te vinden. Ik blijf weg van betutteling en ga bovenal voor kwaliteit en de invulling van de veranderende verlangens van de oudere wordende consument.

Lees meer

Iris van Slooten

Adviseur

Inmiddels ben ik een echte know-it-all op het gebied van het Hogeweyk® Care Concept. Je kunt bij mij terecht voor advies en ondersteuning op basis van deze kennis én ervaring met internationale projecten. Ik help je grote dromen te dromen en ze vervolgens praktisch te vertalen zodat die droom ook realiteit wordt. Ik inspireer, daag je uit om je eigen gedachten te vormen, ondersteun bij visie ontwikkeling en implementatie. Ik vind het leuk over mijn drive te vertellen en deel regelmatig mijn kennis en ervaring tijdens keynotes in binnen- en buitenland.

Lees meer

Anneke Kooij

Senior Adviseur, founder van Be@Home®

Sinds 1 juli 2023 adviseer ik over een succesvolle ontwikkeling en implementatie van een sociale benadering van dementie (op basis van een Volledig Pakket Thuis). Een manier om mensen met dementie langer thuis te laten wonen waarbij niet de ziekte maar het individu met al zijn eigenheid en eigen levensinvulling centraal staat. Nieuwsgierig hoe deze benadering doelmatig en met geweldige kwalitatieve uitkomsten geïmplementeerd en geborgd kan worden?

Lees meer

Yvonne van Amerongen

Founder van De Hogeweyk®

Yvonne van Amerongen is één van de grondleggers van de visie op normaal leven voor mensen met dementie en grondlegger van De Hogeweyk®. Inmiddels is Yvonne gepensioneerd.

Lees meer