Be the care concept logo

Senior Adviseur, founder van de visie 'gewoon leven voor mensen met dementie' en founder van De Hogeweyk®

Jannette Spiering

Een gewoon en zo normaal mogelijk leven voor ouderen, vooral voor mensen met dementie. Hoe doe je dat in een omgeving waar dementiezorg vaak medisch wordt benaderd. Hoe blijf je wie je bent en word je niet je ziekte? Als serial innovator en voorloper in het “normaal” maken van zorg en aandacht voor ouderen met en zonder dementie weet ik uit ervaring dat het anders kan.

Keynote tijdens Hospitals by Ramboll 2020 (Stockholm, Zweden)

Jannette verwelkomt Minister President Rutte in De Hogeweyk

Keynote in Melbourne, Australië

Meerdaagse oriëntatiesessie bij Warrigal, Australië

Op bezoek bij NewDirection Care (Bellmere, Australië), geïnspireerd op De Hogeweyk®
Lees meer

In gesprek met Natasha Chadwick, NewDirection Care (Bellmere, Australië)
Lees meer

Jannette en Eloy op bezoek bij NewDirection Care (Bellmere, Australië), geïnspireerd op De Hogeweyk®
Lees meer

Geen resultaat zonder visie

Ik ben ervan overtuigd en heb ervaren dat een heldere en duidelijk geformuleerde visie de ruggengraat van verandering is en je houvast is als je de weg van verandering inslaat. Radicale verandering betekent dat alles opnieuw moet worden bekeken. Je loopt onherroepelijk tegen dilemma’s en problemen aan. Ik kan je ondersteunen, inspireren en helpen om op koers te blijven.

Pragmaticus in plaats van een theoreticus

Er bestaat geen blauwdruk

Met meer dan 35 jaar ervaring op operationeel, tactisch, strategisch én adviserend vlak vind je in mij een deskundige en enthousiaste gesprekspartner met een schat aan silent know-how. Je treft in mij een pragmaticus in plaats van een theoreticus. Als voormalig directeur van psycho-geriatrische zorg van Vivium Zorggroep, waaronder De Hogeweyk weet ik wat het betekent voor een organisatie én voor jou als persoon om anders te gaan denken en doen. Om verantwoordelijk te zijn voor veranderingen en om omgevingen te creëren waar het goed is om te leven, ieder volgens zijn eigen wensen en behoeften. Er is geen one size fits all, ook niet voor ouderen met dementie.

Balans

Voortdurend werken aan het in beweging brengen van je organisatie en het realiseren van je doel vergt veel inspanning, uithoudingsvermogen en energie. Die balans tussen werk en privé is echt belangrijk (mij is het niet altijd gelukt!). Maar als er tijd is, houd ik ervan om weer energie op te doen door mijn tuin te verzorgen, te genieten van een concert, een goed boek of een goede film of eens lekker uit te waaien!

Let's meet!

Het is jouw beurt om je gedachten en ideeën vorm te geven en ik kan je uitdagen, prikkelen en inspireren met mijn 35 jaar operationele, tactische en strategische ervaring, kennis en silent know-how.

Jannette Spiering

Neem contact met mij op