Over Be

Een toonaangevende organisatie met een compleet nieuwe kijk op zorgconcepten voor ouderen met dementie

Wie is Be?

Be is een jong bedrijf met wel jarenlange ervaring! Be is opgericht vanuit de ontdekking dat we echt mensen en organisaties op weg kunnen helpen.

Wat doet Be?

Be ondersteunt organisaties om te leren van de uitkomsten van het revolutionaire Hogeweyk concept, en ondersteunt hen bij het maken van hun eigen concept.

Waarom Be

Be specialiseerde zich de afgelopen 20 jaren in het creëren van een leefbare omgeving met de juiste ondersteuning voor ouderen met dementie.

Wie is Be?

Be is een toonaangevende organisatie met meer dan 20 jaar ervaring in de zorg voor ouderen met dementie. Be houdt zich bezig met innovatieve zorgconcepten voor ouderen met dementie. Wij hebben een compleet nieuwe kijk op de zorg voor mensen met dementie. Be is ontstaan vanuit de overtuiging dat we mensen en organisaties op weg kunnen en willen helpen. Vooral met anders leren denken én het leren denken in innovatieve oplossingen. Alle consultants bij Be hebben een jarenlange ervaring in de zorg voor ouderen met dementie. Denk daarbij aan zorginhoudelijke ervaring, ontwerp en bouw, projectontwikkeling, projectbegeleiding, veranderingstrajecten en financieel beleid.

De Vivium Zorggroep en Be specialiseerde zich de afgelopen 20 jaar in het creëren van een leefbare omgeving met de juiste ondersteuning voor ouderen met een ernstige vorm van dementie. Ouderen die speciale ondersteuning en begeleiding nodig hebben waarmee ze nog naar vermogen kunnen genieten van het leven en zichzelf kunnen zijn en blijven. Met en ondanks hun beperkingen door de dementie. Het praktische resultaat van alle inspanningen zie je onder andere verwezenlijkt in De Hogeweyk. Een inmiddels wereldberoemde woonwijk, speciaal voor ouderen met dementie. Het lijkt een gewone woonwijk maar achter de schermen wordt er topzorg geleverd door vele professionals en vrijwilligers. Wij bieden mensen met dementie een nieuw thuis, waarin zij gewoon wonen en hun eigen keuzes blijven maken. Voor de schermen een gewoon thuis, achter de schermen (onzichtbaar) een verpleeghuis.

Een groeiende groep ouderen met dementie is niet alleen in Nederland een uitdaging, ook daarbuiten. Over de hele wereld ontstaan nieuwe initiatieven gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor ouderen met dementie. Veel initiatieven zijn gebaseerd op van De Hogeweyk. Een enorm grote stap voorwaarts voor deze groep kwetsbare ouderen.  

Be is onderdeel van de Vivium Zorggroep, een non-profit organisatie. De Vivium Zorggroep is tevens eigenaar van De Hogeweyk. Ook binnen de andere locaties (zowel bestaand als nieuwbouw) van de Vivium Zorggroep vinden grote ontwikkelingen plaats volgens de beschreven visie.

Wat doet Be?

Be organiseert inspiratiebezoeken voor wie voor het eerst De Hogeweyk of één van de andere locaties van Vivium wil bezoeken. Daarna verzorgd Be workshops, studiedagen, trainingen en spreekt op congressen in binnen- en buitenland. Wij ondersteunen andere organisaties, wereldwijd, bij het verbeteren van de kwaliteit van leven voor ouderen met dementie. Be laat ervaren wat positieve gezondheid voor ouderen met dementie betekent. Wij helpen om het Hogeweyk concept te doorgronden, de positieve uitkomsten toe te passen in de eigen organisatie en we ondersteunen bij het creëren van een eigen concept. Be combineert jarenlange ervaring in zorg voor ouderen met dementie, conceptontwikkeling en consulting.

Waarom Be?

Bent u nieuwsgierig naar het zorgconcept van De Hogeweyk? Wilt u meer weten over gewoon wonen en leven voor mensen met dementie? Of tegen welke positieve ervaringen en problemen wij dagelijks aanlopen? Wilt u de kwaliteit van zorg in uw eigen organisatie verbeteren en doorontwikkelen? Worstelt u met complexe vraagstukken in uw eigen organisatie die dit proces afremt? Zoekt u ondersteuning bij het realiseren van uw eigen concept?

Allemaal redenen om contact met ons op te nemen. Van inspiratiebezoek tot meerdaagse studies; wij bieden u gegarandeerd iets naar uw wensen en mogelijkheden.

leef je leven, ook met dementie

Jezelf zijn is het meest kostbare bezit dat een mens kan hebben. Een persoon gevormd door allerlei ervaringen, het hebben van een eigen geschiedenis en zorgvuldig opgebouwde eigenwaarde. De Hogeweyk in Weesp (Nederland) heeft deze visie toegepast in kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De Hogeweyk is bekend geworden over de hele wereld. Ons zorgconcept biedt een hoog kwaliteit van leven voor ouderen met dementie in een vergevorderd stadium. De Hogeweyk garandeert een leven waar wonen, welzijn en gezondheid even belangrijk zijn. De vrijheid om zelf keuzes te maken en je leven te blijven leven zoals je gewend was, staan boven alles. Voor mensen met dementie is dit niet anders, hoewel het niet gemakkelijk is als dementie je leven verstoord. Wij maken het mogelijk dat je woont en leeft in een omgeving waar je jezelf kan zijn. Waar je je echt thuis voelt. Waar iedereen het maximale doet om je thuis te laten voelen. Jezelf zijn. Be.